Even voorstellen: Emile den Os

Emile den Os – docent Schuldhulpverlening, budgetcoaching en mediation

Onze docent Emile is sinds 2017 verbonden aan Kenniscentrum WMO. Hij verzorgt onder andere lessen op gebied van communicatie. Daarnaast is hij hoofddocent van het in 2020 opgerichte Kenniscentrum Schuldhulpverlening. Reden genoeg om kennis te maken!

In de jaren ’90 studeerde Emile cum laude af in de studie Antropologie en Sociologie Niet Westerse Volkeren. In dienst van de KLM verzorgde hij als kwaliteitsmanager jarenlang trainingen communicatie. In 2009 is hij met zijn eigen opleidingscentrum voor schuldhulpverlening ‘En verder financiële zorgverlening’ begonnen.

“Ik ben destijds gevraagd om normering en certificering voor deze branche te ontwikkelen. Tot op de dag van vandaag wordt de basis van het door mij gelegde toetsingskader SHV I, II en III nog door Kiwa gebruikt”.

In de jaren daarna leidde hij velen op tot schuldhulpverlener, beschermingsbewindvoerder en budgetcoach. Hij was in 2016 betrokken bij één van de eerste pilot projecten ‘vroegsignalering in Amsterdam-West.

“Prachtig aan het vak schuldhulpverlening is om verschillende partijen met tegengestelde belangen bij elkaar te brengen en ervoor te zorgen dat er een regeling wordt getroffen die voor beide partijen werkbaar en bevredigend is; beide partijen het gevoel te hebben gegeven dat ze er ‘beter’ van zijn geworden worden. Dat jij als schuldhulpverlener en conflictbemiddelaar beide partijen geholpen hebt om de patstelling te doorbreken richting een oplossing binnen de kaders die de wet- en regelgeving hen biedt is gewoon geweldig.“

Met enige regelmaat bekleedt Emile, naast zijn docentschap, een adviseursrol schuldhulpverlening voor gemeenten en kun je hem terugzien op landelijke bijscholingsdagen voor Wmo consulenten en Jeugdprofessionals.

Overweegt u een omscholing tot Schuldhulpverlener? Emile geeft lessen volgens zijn motto:

“Iedereen bevlogen, prikkelend, met een vleugje humor zodanig door alle facetten van de financiële zorgverlening te begeleiden in leerzame en humorvolle dagen, zodat je beslagen en vol zelfvertrouwen het prachtige vak van schuldhulpverlening kan gaan uitoefenen.”