Ingrid Visser

Ingrid Visser is docent en trainer op het vakgebied Schuldhulpverlening.

Na de opleidingen Klinische – en Ontwikkelingspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool heeft zij gedurende 20 jaar zowel uitvoerende als managementfuncties vervuld binnen de gemeentelijke schuldhulpverlening.

Op landelijk niveau heeft Ingrid in deze periode binnen de brancheorganisatie NVVK aan verschillende landelijke commissies deelgenomen. Ze heeft ondermeer meegedacht over de ontwikkeling van het 120 dagen-model van de schuldregeling en de Gedragscode Schuldhulpverlening.

Ingrid is daarnaast docent Schuldhulpverlening aan de Hanzehogeschool te Groningen. Zij doceert vakken op het gebied van Schulden en Gedrag aan tweede en derdejaars studenten Sociaal Juridische Dienstverlening en ontwikkelt mede het onderwijs op haar vakgebied binnen zowel de voltijds- als de deeltijdopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening.

Sinds 2018 heeft Ingrid haar eigen bedrijf VisserTrainingen en ontwikkelt en geeft zij trainingen op het gebied van schuldhulpverlening en gedrag.