Jan Buist

Jan Buist is afgestudeerd aan het HEAO, richting bedrijfskundige informatica. Het vak Economie, financiën en schuldhulpverlening hebben zijn interesse. Naast schrijver van lesmateriaal is hij ook als freelance docent betrokken bij praktijkopleidingen en Hbo-opleidingen op onder andere het gebied van schuldhulpverlening. Jan is ook KIWA-8048 gecertificeerd budgetcoach.

Met zijn Stichting Financieel Sterk is hij actief in de schuldhulpverlening en wordt ingezet via de WMO in een aantal gemeenten. Daarnaast is hij ook bedenker van preventieve projecten om schulden te voorkomen. Tot slot is hij zelfstandig coach bij het ROZ-Hengelo waar men hem inzet om ondernemers/ZZP’ers te begeleiden bij complexe financiële problemen.

Als docent heeft Jan veel contact met cursisten. Lesgeven is zijn passie en door zijn praktijkervaring is er voor cursisten naast de theorie van de schuldhulpverlening ook een mooie koppeling met de praktijk. Het vak van schuldhulpverlener en budgetcoach kent veel elementen die het vak boeiend maken door de unieke combinatie van wetgeving, administratief inzicht, gedragsaspecten, de betrokken partijen en vooral het maatwerk dat je levert voor de cliënt.